събота, 8 март 2008 г.

Смешка с ризи

Нови цветни викове

Отстъпи от бялата риза и добави цветен заряд към гардероба си като използваш тези цветове в твоя моден репертоар. Все пак имай предвид, че добавяйки цветове по никакъв това не означава, че на мъжът е разрешено да носи розова риза. Тя е изживяла времето си и няма да донесе и минута повече слава на мъжа, който носи този глупаво изглеждащ цвят.

Класическо синьо
Ризата с този цвят позволява гъвкавостта, но не и комичността на бялата риза. Класическото синьо най-добре успява да запълни празнотата между официалното и неофициалното, използвайки само начина, по който го носиш. Съчетай го с червена вратовръзка и си готов за политик. Тъмно сива или черна вратовръзка ти придава изисканост и сила. Събери синьо и синьо, например с ярко син костюм и вратовръзка, и бъди като човек от континента, или остави ризата разкопчана и бъди с небрежен, модерен вид. Накратко, това е ризата, която трябва винаги да вземеш със себе си, когато отиваш вън от града.

Сиво
Този мрачен цвят изпреварва по сериозност класическото синьо, защото прави по-сдържан всеки костюм или спортно сако, към които е прибавен. Ако си помислил, че черен костюм с три копчета изглежда остро с класическо синьо, няма да си на мястото си докато не сложиш тази сива риза от Ted Baker. Металически черните копчета ти позволяват също да носиш тази риза със старателно изгладен чифт черни панталони и модерни обувки половинки с връзки, които да добавят привкус на небрежна елегантност.

Черно
Най-подценяваният цвят риза е черният. Няма друг цвят риза, който да ти разрешава да носиш джинси, бежови панталони, сака и смокинги и винаги да ти изглеждаш по най-добрия начин. Между другото, разреши й да я носи на следващата сутрин, докато й приготвяш закуска, и ще се чудиш защо си носил бяло през всичките тези години. И все пак тази риза е създадена да бъде носена със също така черна като въглен вратовръзка, с модерен сив костюм и черни обувки с катарама.

Бледо мораво
Добре, нека да е ясно: бледо моравото не е розово. Единственият случай, в който мъж може да държи в ръцете си розова тъкан е когато помага на жена да я свали от себе си. Схвана ли? Добре. Сега обратно към захванатата тема. Това е перфектният пастелен цвят за риза и всеки мъж трябва да има поне една такава в гардероба за момента, в който неусетно да направи по-ярко някое събитие. Сега, още веднъж, и този път всички заедно: бледото мораво не е розово. И в този случай това е от Zegna, който го прави много, много добре.

Случи ми се да превеждам този текст. Беше весело. Толкова много ми се иска да разказвам за хората, за срещите, за пътищата. Само... време не остава, само музика, само цветя. Сега. Звучат Carpenters.

Няма коментари: